• Pricing

Başarılı İnternet Canlı Yayını İçin 10 Altın Kural

Günümüzde en popüler pazarlama faaliyetlerinin ana odağında video yer alıyor. Videonun en can alıcı kullanımı ise kuşkusuz canlı yayınlar. Peki başarılı bir canlı yayın için nelere dikkat etmek gerekiyor?

  1. Keşif ve Test Yapın
    Gerçek hayattaki koşullar hiçbir zaman kitaptakine uymaz. Canlı yayın lokasyonundaki keşif ve test, sizi yayın günü yaşanabilecek sürprizlere karşı hazırlıklı kılar. Test ile yayın arasındaki süre ne kadar kısaysa koşulların değişme ihtimali de o kadar azalır.
  2. İnternet Hızınızdan Emin Olun
    Yayın standartları her gün değişiyor, her geçen gün yayın kalitesinde ve izleyicilerin beklentilerinde artış oluyor. HD kalitede yayın için kesintisiz ve kaliteli bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacağını unutmayın. Canlı yayın için ayrılmış hatlar her zaman daha yüksek kalite sağlar.
  3. Tecrübeli ekiplerle çalışın
    En yüksek teknolojik ekipman her zaman en iyi sonucu vermez. Kullandığı ekipmanı iyi tanıyan, çok sayıda canlı yayın yapmış ekipler işinizin kalitesini arttırmanın yanı sıra yayın günü yaşayacağınız stresin minimuma inmesinde size yardımcı olacaktır.
  4. En iyi ışık şartlarını sağlayın
    En iyi kameralar bile ışığa ihtiyaç duyar. Düşük ışık şartlarında yapılan yayınlar izleyicilere düşük kalitede ulaşacaktır. Tüm açılarda iyi ışık almak için fazladan ekipman kullanmak gerekebilir. Bırakın çekim ekibi sizi yönlendirsin ve ihtiyaç duyulan ekipmanlar konusunda size bilgi versin.
  5. En iyi ses şartlarını sağlayın
    İnternet canlı yayını elbette sadece görüntüden ibaret değil. İzleyicileriniz iyi bir ses duymayı da hak ediyor. Bu konuda lokasyondaki ekip ile koordinasyon çok önemli. Çevresel faktörlerin, ekipman kalitesinin önceden bilinmesi yayın sırasında problem yaşanmaması için gerekli.
    Bosphorus Cup 2014
    Bosphorus Cup 2014
  6. Yayınınızı yedekli şekilde yapın
    Teknoloji ne kadar güvenilir olsa da yayınınızın kesintisiz olması için size düşen görevler de var. Her zaman yedek pil, mikrofon, kablo, encoder bulundurun. Yayını birden fazla noktaya yapın. Eğer yedeklilik ile ilgili fikriniz yoksa bir bilene danışın veya profesyonellerle çalışın.
  7. Yayın yaptığınızı duyurun
    Başarılı bir yayının olmazsa olmazı yüksek seyirci rakamıdır. Canlı yayınınızı duyurmayı ihmal etmeyin. E-posta bültenleri, sosyal medya, telemarketing, üyelik seçenekleri… Tümü yayının kulaktan kulağa yayılmasını sağlayacak ve yayın günü size izleyici olarak geri dönecektir.
  8. Yayınınız interaktif olsun
    İnteraktif yayınlar daha fazla ilgi çeker! Bu kurala uymak yayından bahseden kişi sayısını ve sonraki yayınların başarılı geçmesini sağlar. Twitter akışının yayın sayfasında yer almasını sağlayın, internet kullanıcıları ile soru-cevap yapın ve Facebook sayfanızı kullanın.
  9. Yayına erken başlayın
    Yayına vaktinden önce başlamak hem sistemin uçtan uca sorunsuz çalıştığını görmek hem de ziyaretçilerinizin ilgisini erkenden çekmek için güzel bir yoldur. Kurulumlar tamamlandıktan sonra 30-45 dakika erken lokasyon görüntüsü ve fon müziğiyle yayına başlayabilirsiniz.
  10. Yayın sonrasına önem verin
    Canlı yayın sona erdiğinde işiniz bitmiş sayılmaz. Yayın sonrası kaydınızı baştan oynatmaya hemen başlayabilir, bu sayede sayfanızı geç ziyaret edenlerin ilgisini çekebilirsiniz. Sonrasında post-prodüksiyon çalışması ile pazarlama için kullanabileceğiniz bir video elde edebilirsiniz.

Size yalnızca canlı yayın hizmeti değil; video, streaming, online video platformu gibi B2B ve B2C tüm çözümleri uçtan uca veriyoruz.

Hizmet ve ürünlerimiz ile ilgili merak ettiğiniz her şey için bize ulaşın.

Share the Post: